February 18, 2015

Οι 5 κοσμοπολίτικες παραλίες της Ζακύνθου

Σας αρέσει να κολυμπάτε σε παραλίες με κόσμο, beach bars, θαλάσσια σπορ και διάφορες δραστηριότητες για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας; Αν ναι, τότε στη Ζάκυνθο έχετε πολλές τέτοιου είδους επιλογές και σήμερα θα σας παρουσιάσω τις 5 πρώτες… εκείνες που προτιμούν πολλοί και σας συστήνω ανεπιφύλακτα.

1.  Λαγανάς

Λαγανάς
Όταν εδώ, στη Ζάκυνθο μιλάμε για κοσμοπολίτικο μέρος, για νέους, Beach bars, κέφι όλη την ημέρα και έντονη διασκέδαση τότε η πρώτη περιοχή που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Λαγανάς. Η παραλία του δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Αμμουδιά, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ζεστά, αμμώδη και ρηχά νερά!
Ο Λαγανάς συνδέεται με το Καλαμάκι και μαζί δημιουργούν μία παραλία μήκους 9χλμ. Μόνο beach bars που ανοίγουν από νωρίς το μεσημέρι και μένουν έως αργά το βράδυ. Πολλές φορές αυτά τα μπαρ διοργανώνουν και πάρτι πάνω στην άμμο, ενώ δε λείπουν και τα μπαρ που ανοίγουν μόνο το βράδυ. Νέοι άνθρωποι από όλες τις χώρες προτιμούν αυτήν την παραλία για το μπάνιο τους, ενώ τις περισσότερες φορές περνούν όλη την ημέρα τους εκεί ξεκινώντας με καφέ και σνακ και συνεχίζουν με ποτά και δυνατή μουσική.
όμως πάνω στην παραλία του Λαγανά, θα βρείτε
Επιλέξτε το Λαγανά για τη διαμονή σας, ακόμα και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω ή πολύ κοντά στην παραλία, για να βρίσκεστε κάθε μέρα εκεί! Δίπλα στο Λαγανά, βρίσκεται και η περιοχή του ΑγίουΣώστη, αν επιθυμείτε να κοιμάστε πιο ήρεμα και να διασκεδάζετε έντονα σε απόσταση μόλις 2χλμ. Και εδώ υπάρχουν μπαρ πάνω στην παραλία, ενώ από εδώ ξεκινούν καραβάκια για να δείτε από κοντά τη χελώνα καρέτα-καρέτα. Αναζητήστε την στη θάλασσα και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τη δείτε. Γνωριμίες, διασκέδαση, χορός και μπάνιο συνδυάζονται εδώ, στο Λαγανά, ιδανικό μέρος για όλους όσοι επιθυμούν ένταση και κέφι στις διακοπές τους.


Λαγανάς

2.  Καλαμάκι

Η παραλία στο Καλαμάκι, αν και είναι αν και είναι η φυσική του Λαγανά, διαφέρει σε ένταση και σε διασκέδαση, αλλά διατηρεί τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Χρυσή άμμος, ζεστά, ρηχά νερά ιδανικά για μικρά παιδιά, λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες και πολλές φωλιές με αυγά από χελώνες καρέτα-καρέτα. Η παραλία προστατεύεται από το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο, αφού γεννούν τα αυγά τους εκεί οι χελώνες και κλείνει με τη δύση του ηλίου. Μέχρι τότε όμως, είναι πάντα γεμάτη και κυρίως την προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, το πώς μου έμαθε ο μπαμπάς μου να κολυμπώ σε αυτά τα νερά, αλλά και τα μεγάλα βάζα με πολύχρωμα κοχύλια που μάζευα κάθε καλοκαίρι από το Καλαμάκι και αν ήμουν τυχερή και είχαν τρύπα στο κέλυφος, τα μετέτρεπα σε βραχιόλια και κολιέ καλοκαιρινά.
Είναι βέβαιο πως αν έχετε μικρά παιδιά εδώ θα είναι απολύτως ασφαλή, θα φτιάξουν κάστρα και χελώνες στην άμμο και σίγουρα θα βρουν παρέα για παιχνίδι. Μην ξεχάσετε πως είναι πάντα γεμάτη κόσμο διαφόρων εθνικοτήτων αφού πέρα από εμάς, την προτιμούν και την αγαπούν και πολλοί ξένοι τουρίστες. Μείνετε στο Καλαμάκι, για να πηγαίνετε μέχρι εκεί περπατώντας ή επιλέξτε το Λαγανά, το Αργάσι και την πόλη της Ζακύνθου, για να μπορέσετε να την επισκεφτείτε εύκολα!

Καλαμάκι

3.  Τσιλιβί

Beach Bar στο Τσιλιβί
Αμμώδης παραλία και πάλι, με πολλά μαγαζιά και beach bars πάνω σε αυτήν, αλλά και θαλάσσια σπορ είναι το Τσιλιβί. Η παραλία του είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, ενώ τις περισσότερες φορές φυσάει σε εκείνο το σημείο της Ζακύνθου, ευνοώντας τους τολμηρούς που θέλουν να δοκιμάσουν τα θαλάσσια σπορ. Η διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι βέβαιη. Ομπρέλες και ξαπλώστρες, νερά ρηχά και κάποιες φορές ζεστά, κοχύλια στην άμμο και συνδυασμός διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέες και ζευγάρια κάθε ηλικίας περνούν όμορφα στο Τσιλιβί, περπατούν κατά μήκος τη παραλίας, διασκεδάζουν στα μπαρ και τρώνε στα μαγαζιά που υπάρχουν ακόμα και πάνω στην άμμο. Τα θαλάσσια σπορ, ολοκληρώνουν την εικόνα της και σας προκαλούν να το δοκιμάσετε.
Διαλέξτε ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Τσιλιβί ή στη Δροσιά Κυψέλης, μία πιο ήσυχη περιοχή σε απόσταση 6χλμ από το Τσιλιβί, ή ακόμα και το Άγιο Κήρυκο στο κέντρο του νησιού (6χλμ από Τσιλιβί), για να δείτε από κοντά όσα σας περιγράφω και να αποκτήσετε τις δικές αναμνήσεις από μία παραλία, που ικανοποιεί κάθε είδους επισκέπτη και γούστο! 

Τσιλιβί

4.  Αλυκές – Αλυκανάς
Δύο παραλίες που μοιάζουν και βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη καλύπτοντας μικρούς και μεγάλους. Ξεκινώντας για τις Αλυκές, περιοχή που ονομάστηκε έτσι από τα τηγάνια από όπου έβγαζαν παλιότερα αλάτι και θα δείτε ακόμα και σήμερα, πρώτα θα συναντήσετε ένα δρόμο που οδηγεί προς την παραλία του Αλυκανά. Είναι μία παραλία γεμάτη άμμο, με ρηχά, ζεστά και αμμώδη νερά ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Διαθέτει λίγα beach bars με καφέ, ποτό και σνακ για όλη την ημέρα, ενώ η ασφάλεια της περιοχής και της θάλασσας, την καθιστούν ιδανική για μικρά παιδιά.
Αλυκές - Φωτογραφία Alistair Ford
Περπατώντας μέσα από τη θάλασσα ή αν θέλετε να μπείτε και πάλι στο μεταφορικό σας όχημα και να οδηγήσετε μέχρι τη διπλανή παραλία, θα κολυμπήσετε και στις Αλυκές. Παραλία με παχιά και χρυσή άμμο, ομπρέλες και ξαπλώστρες, αρκετά μπαρ και σνακ-μπαρ, που σας επιτρέπουν να περάσετε όλη την ημέρα σας στην παραλία. Ξεκινήστε από νωρίς το πρωί με καφέ και πρωινό, συνεχίστε με κάποιο κρύο πιάτο για το μεσημέρι και περάστε ακόμα και το βράδυ σας με ένα ποτό δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να αποχωριστείτε το μαγιό και την καλοκαιρινή σας διάθεση! Τα μικρά παιδιά χαίρονται επίσης σε αυτήν την παραλία. Οι δικοί μου μικροί φίλοι, όταν τους ρωτάω που να πάμε για μπάνιο επιλέγουν σχεδόν πάντα τις Αλυκές και πάντα φτιάχνουμε κάστρα και τείχη στην άμμο. Μία παραλία γεμάτη με κόσμο, που επιλέγουμε και εμείς κυρίως τις Κυριακές, για ένα μπάνιο μέσα σε κόσμο από όλο τον κόσμο!

Αν θέλετε να δείτε και τις δύο παραλίες και να περάσετε όμορφες μέρες και νύχτες εκεί, μείνετε στον Αλυκανά, στη Ζάκυνθο ή διαλέξτε μία εναλλακτική περιοχή στα ορεινά της Ζακύνθου, μέσα στη φύση, την Αγία Μαρίνα (7χλμ από τις Αλυκές) ή την Καλλιθέα, ένα πράσινο χωριό σε απόσταση 4χλμ από τις Αλυκές και τον Αλυκανά, αν σας αρέσει να ζήσετε μέσα στη φύση, αλλά να είστε πολύ κοντά σε κοσμοπολίτικες παραλίες… ανακαλύψτε τα!

Αλυκανάς - Φωτογραφία Alistair Ford

5.  Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος
Η πλέον κοσμοπολίτικη παραλία, που προτιμούν κυρίως νέοι άνθρωποι, παρέες και ζευγάρια, είναι ο Άγιος Νικόλαος, στην περιοχή του Βασιλικού, στη Ζάκυνθο, που ονομάστηκε έτσι από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που σίγουρα θα δείτε και όπου γίνονται αρκετοί γάμοι το καλοκαίρι, με ρομαντική διάθεση δίπλα στη θάλασσα. Διασκέδαση και χορός με δυνατή μουσική, μπαρ για καφέ, σνακ και ποτό,, θαλάσσια σπορ, αλλά και εγκαταστάσεις για beach volley, είναι τα στοιχεία που την κάνουν τόσο αγαπητή στους νέους ανθρώπους.

Μία παραλία γεμάτη παχιά και χρυσή άμμο, νερά αμμώδη, ρηχά και ζεστά και ο κόλπος του Βασιλικού στα πόδια σας. Αν μείνετε στο Βασιλικό στη Ζάκυνθο, θα μπορέσετε να απολαύσετε μία ή και περισσότερες ημέρες στον Άγιο Νικόλαο, ή να επισκεφτείτε και τις γειτονικές του παραλίες, διασκεδάζοντας με την παρέα ή το σύντροφό σας και αν είστε θαρραλέοι, να δοκιμάσετε και κάποιο από τα θαλάσσια σπορ. Ακόμα όμως και αν επιλέξετε το Αργάσι για τη διαμονή σας, σε απόσταση 10χλμ θα βρείτε τον Άγιο Νικόλαο και θα μπορέσετε να ζήσετε από κοντά μία ξεχωριστή ημέρα σε μία παραλία γεμάτη ομπρέλες και ξαπλώστρες και πραγματικά με πολύ κόσμο σε καθημερινή βάση!

    


No comments:

Post a Comment